UIO BiH: U pripremi pojednostavljenje carinskih procedura

Bez autora
Jul 31 2011

Uprava za indirektno oporezivanje (UIO) BiH saopštila je u nedjelju da je priprema uvođenje novih pojednostavljenih carinskih procedura, kako bi se izašlo u susret privrednicima koji se bave spoljnotrgovinskom razmjenom. Uprava trenutno priprema lokalno ili kućno carinjenje pri uvozu roba, što znači uštedu vremena i troškova poreskim obveznicima, a ujedno će se u potpunosti uskladiti carinski propisi u BiH sa zakonodavstvom EU. Nekoliko pojednostavljenih carinskih procedura već duže vrijeme se koristi u BiH. Osnovni cilj uvođenja svih pobrojanih pojednostavljenih carinskih procedura je pojednostaviti izvođenje normalnih procedura, smanjiti troškove carinske službe i privrede, ubrzati procedure i protok roba, unaprijediti saradnju sa privredom i postati bolji servis poreskim obveznicima.

UIO BiH: U pripremi pojednostavljenje carinskih proceduraUprava za indirektno oporezivanje (UIO) BiH saopštila je u nedjelju da je priprema uvođenje novih pojednostavljenih carinskih procedura, kako bi se izašlo u susret privrednicima koji se bave spoljnotrgovinskom razmjenom.

Uprava trenutno priprema lokalno ili kućno carinjenje pri uvozu roba, što znači uštedu vremena i troškova poreskim obveznicima, a ujedno će se u potpunosti uskladiti carinski propisi u BiH sa zakonodavstvom EU. Iz UIO napominju da se nekoliko pojednostavljenih carinskih procedura već duže vrijeme koristi u BiH.

Iz UIO BiH napominju da je osnovni cilj uvođenja svih pobrojanih pojednostavljenih carinskih procedura pojednostaviti izvođenje normalnih procedura, smanjiti troškove carinske službe i privrede, ubrzati procedure i protok roba, unaprijediti saradnju sa privredom i postati bolji servis poreskim obveznicima.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik